Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108

Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108

Gerecht : Asperges met King Crab, weisaus en gebakken hazelnoten - Lewis Hoogstraten


Asperges met King Crab, weisaus en gebakken hazelnoten

 

Benodigdheden als tussengerecht

 

4 personen

 

8 geschilde dikke asperges AA

olijfolie “extra vierge”

3 dl wei = stremsel koekaas (= zure wei te koop bij Van tricht of zelf een kaas laten uitlekken in een netje en het vocht opvangen)

1 dl volle room

75 gram boter

160 gr King Crab (te bestellen bij de betere vishandel. Is steeds bevroren)

1 stengel selder, grof gesneden

2 wortels, grof gesneden

1 ui, grof gesneden

150 g hazelnoten

zeezout

venkelkruid

 

 

Bereidingswijze:  

 

 

De King Crab poten worden gedurende 20 min gekookt in een court bouillon. Dat is water dat je opkookt met een snuifje zout, grofgesneden selder, wortelen en ui. 

Bak de hazelnoten in olijfolie en voeg zeezout toe. Laat afkoelen.

Breng water met 3 eetlepels zout en olie (150ml) aan de kook.  Voeg er de geschilde asperges bij en zet het vuur af.  

Doe de wei in een steelpan.  Voer hierbij een geut room en 75g boter.  Laat dit mengsel tot de helft inkoken. 

Haal de asperges uit het kookvocht na 10 min. Deze zijn nu mooi beetgaar. 

Snij de asperges in 5 stukken (3cm) en bewaar de puntjes apart.

Hak de gebakken en gezoute hazelnoten in groffe stukken.

Klop de ingekookte wei schuimig en voeg olijfolie toe.

Doe de afgekoelde en in grote stukken gesneden King Crab in een kom en meng met een weinig olijfolie.

 

Dresseren: 

 

Plaats op elk bord 2 recht opstaande aspergepunten.  Verdeel andere asperge stukken er rond. Verdeel de stukken King Crab kriskras hier over.  Giet de schuimige weisaus erover.  Strooi wat grof gehakte hazelnoten en garneer met enkele takjes vekelkruid.

 

 

Wijnen: